Sękacz i spółka
6.07.2019
Sękacz i spółka. Dzień z kulinariami regionalnymi - w Parku Etnograficznym nad Węgorapą.
W programie:
- wykład prof. Jarosława Dumanowskiego z UMK w Toruniu „Baumkuchy i torty piramidalne. Zapomniana historia sękacza”,
- konkurs na najsmaczniejszy sękacz godz. 13.00 – 15.00,
- pokaz wypieku sękaczy,
- kiermasz rękodzieła, żywności naturalnej i tradycyjnej,
- stoiska edukacyjne,
- dawne gry i zabawy,
- zajęcia rękodzielnicze.
-
Protokół z Konkursu kulinarnego na najsmaczniejszy sękacz 2019-07-06 811 KB
Protokół z Konkursu kulinarnego na najsmaczniejszy sękacz 2019-07-06
Zdjęcia: Katarzyna Dżurko-Piasecka.
Zgoda na utrwalenie i wykorzystanie wizerunku
Muzeum Kultury Ludowej w Węgorzewie jako organizator wydarzenia „Sękacz i spółka. Dzień z kulinariami regionalnymi" informuje, iż wzięcie udziału w wydarzeniu w jakiejkolwiek formie (m. in. uczestnictwo w wystawie) i w jakimkolwiek miejscu (każde miejsce, w którym odbywa się jakakolwiek impreza związana z Muzeum Kultury Ludowej lub jej towarzysząca) oznacza jednoznaczne i dobrowolne wyrażenie zgody, w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. a) rozporządzenia RODO na utrwalenie i wykorzystanie wizerunku danej osoby jako uczestnika wymienionej na wstępie imprezy, w szczególności w postaci publikacji zdjęć danej osoby w materiałach informacyjnych i promocyjnych.