Sękacz i spółka
Dzień z kulinariami regionalnymi

 

Termin: 6 lipca 2019 r., godz. 12.00 – 18.00

Miejsce: Park Etnograficzny nad Węgorapą przy Muzeum Kultury Ludowej, ul. Portowa 1, 11-600 Węgorzewo

Program:

  • wykład prof. Jarosława Dumanowskiego z UMK w Toruniu „Baumkuchy i torty piramidalne. Zapomniana historia sękacza”,
  • konkurs na najsmaczniejszy sękacz godz. 13.00 – 15.00,
  • pokaz wypieku sękaczy,
  • kiermasz rękodzieła, żywności naturalnej i tradycyjnej,
  • stoiska edukacyjne,
  • dawne gry i zabawy,
  • zajęcia rękodzielnicze.

Protokół
konkursu kulinarnego na najsmaczniejszego sękacza z dn. 6.07.2019 r.

 

Otwiera wewnętrzny odsyłacz w aktualnym oknie